Citroen chiacake

Hi!

Een frisse citroen chiacake is echt een aanrader. Een combinatie van fris, zout en smeuïg. De volle citroensmaak en de lekkere structuur maak van je ochtend een feestje. Naast dat de cake zo lekker is bij een kopje koffie of thee kun je hem ook invriezen en langer bewaren of meenemen voor een snack voor onderweg. Een cake om bewust van te genieten!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkele ingrediënten maak je deze koolhydraatarme ne vetarme citroen chiacake. Snij de cake in plakjes om de vervolgens langer te bewaren. Uit deze cake haal je 8 á 12 plakjes, afhankelijk van de lengte van je bakvorm. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden.

  • Splits de eieren en klopt los samen met de suiker tot een egale massa.

  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan het eierenmensel en klop tot een stevig en luchtig beslag.

  • Vet een bakvorm in of leg een bakpapier in een ovenschaal. Stort vervolgens het mengsels in de bakvorm en zet voor 45 minuten in de oven.

  • Check of dat de cake gaar is door een saté prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er schoon uit dan is het klaar, zet de cake anders nog voor 10 minuten extra in de oven.

  • Laat de cake op kamertemperatuur zakken voor je ze kan inpakken. Pak je de cake plakjes in met vershoudfolie dan kun je ze makkelijk invriezen om ze later nogmaals te gebruiken.

Notitie

Wil je de cake nog een extra smaak versterker geven? Maak dan deze heerlijke roomkaas topping. Gebruik 100 gram roomkaas light, 1 el honing en 1 el citroenrasp. Meng in een schaaltje door elkaar en bestrijk over de cake.

Tijd over en zin om nog ene leuk recept te maken? Kijk dan hier van andere leuke baksels.