Dalmatiërcake

Hi!

De afgelopen 2 weken krijg ik het niet voor elkaar om mijn dag ritme en mijn to do list goed op elkaar af te stemmen. Het blijft, maar super vol staan en de to-dotjes blijven ook maar binnen komen… gelukkig schijnt in iedergeval de zon en kan ik daar wel intens van genieten of ligt daar misschien ook het probleem? Oepss… om het weekend goed te beginnen heb ik een lekker feestelijk cake met pure chocochunks. Jammy

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Cake: 100 gram plantaardige boter

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram havermeel

  • 5 gram bakpoeder

  • 6 el honing

  • 200 ml amandelmelk

  • 1 tl vanille aroma

  • 1 el appelazijn

  • Topping: 5 el pure chocochunks

  • 50 gram plantaardige boter

  • 200 gram poedersuiker

  • 3 el amandelmelk

Bereiding

  • Leg de boter uit de koelkast en verwarm de oven op 170 graden.

  • Sla de boter fijn samen met het vanille aroma, honing en appelazijn. Voeg nu de melk, bloem, bakpoeder en meel toe en klop tot een egale massa. Spatel als laatste de Chucks door het beslag en verdeel.

  • zet voor 30 min in de oven. Test met een saté prikker of de kern van de cake gaar is.

  • Ondertussen klop je de boter los en voeg de melk en poedersuiker toe en klop tot een egale massa. Zet de frosting voor min 30 min in de koelkast.

  • Haal eruit en spatel de Chucks door het mengsel.

  • Leg de cake op elkaar met een laag frosting ertussen en bekleed de buitenzijde van de cake.

  • Zet de cake op het bord ook voor 30 min terug in de koelkast. ENJOY

Notitie

Merk je dat je frosting te zacht wordt, plaatst dan tussentijds al terug in de koelkast en ga na 15 min weer verder. Het is even knoeien en plakken, maar kijk naar het prachtige resultaat. Dat is toch genieten.

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.