Marblecake

Hi!

Je visite of gasten imponeren met jouw bakskils? Maar dan deze prachtige marble cake, dit is echt een klassieker die iedereen kent. Een cake combinatie van vanille en chocolade beslag, die samen een gemarmerde cake veroorzaken. Het recept is gebaseerd op één basisbeslag en daarbij een kleine toevoeging om de mix in 2 varianten te krijgen. Benieuwd naar dit recept? Scroll dan snel door.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Het leuke van een goed basis recept is dat je er allerlei variaties mee kan maken. Zo zou je ook een andere combinatie met bananencake en chocolade cake kunnen maken of helemaal fantastisch een 3 smaken chocoladecake. Ik zou zegge laat je fantasie spreken en laat je eigen inspiratie los op dit recept. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.

  • Mix alle ingrediënten in een kom voor het basisbeslag.

  • Verdeel de mix over 2 schalen en voeg in iedere schaal de smaaktoevoeging erbij.

  • Vet de bakvorm in of leg een bakpapiertje erin, giet vervolgens het chocolade beslag in de vorm.

  • Als laatste schep je de vanille leg er voorzichtig overheen, je wilt namelijk niet dat het nu al met elkaar gaat mengen.

  • Gebruik een satéprikker en steek deze in het beslag, maak grote rondes door het beslag om het marble effect in de cake te creëren.

  • Plaats de cake voor 50 tot 60 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Notitie

Wil je checken of de cake gaar is, steek een satéprikken in het midden van de cake. Komt de prikker er vervolgens schoon uit, dan is de cake klaar. Ben je net zo enthousiast als mij over dit recept en ben je benieuwd naar andere leuke recepten? Kijk dan snel hier voor andere leuke, makkelijk en gezonde snack recepten.