Scones

Hi!

Scones! (kCal 82) Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook hartstikke makkelijk om te maken. Wist je dat? In het groot of in het klein voor bij een uitgebreide high tea. Bij scones serveer je traditioneel met jam, lemon curd en clotted cream, hmm…. maar ook alle 3 vol met suikers. Om een gelijk effect te creëren kun je een clotted cream maken door 2 el mascarpone te mixen met 3 el milde franse kwark en 2 tl stevia vanille. De jam kun je makkelijker vervanger door vers (of diepvries) fruit te gebruiken of de suikerarme light jam versie’s.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Dit recept is voor 6 scones en staat binnen 30 minuten op tafel. Je hebt enkel bakpapier, een mengschaal en een overrekje nodig. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.

  • Voeg de eieren, kwark, bakpoeder, havermeel en bakpoeder in een kom en mix tot het een geheel wordt.

  • Leg een bakpapier op de je ovenrek en knip eventueel nog op maat.

  • Verdeel het deeg gelijkmatig in 6 bolletjes en leg het op het bakpapier.

  • Zet de scones in de oven voor +/- 20 minuten en genieten maar! Heerlijk om gelijk warm te eten of om mee te nemen.

Notitie

Geen zin om je handen vies te maken, maar kost het ook heel veel moeite om je mixer vies te maken. Dan is dit recept perfect voor jou. Met enkel een vork en een lepel kun je dit recept makkelijk maken. Een vork om het deeg te mixen en een lepel om gelijke bolletjes te maken.

Geen zin om zelf te maken of heb je weinig tijd om uitgebreid te koken? Kijk dan een op de bestellijst om wat losse gerechtjes te bestellen.