Popcorn chocobrokken

Hi!

Heb jij je kerstpakket al binnen? Ik ga zomaar een gok doen, maar ik vermoed dat je ook bent voorzien van een heerlijke zak popcorn. Als je dan nog even geluk hebt heeft je partner een soort gelijk pakket met ook een zak popcorn. Dit zette mij aan het denken om iets leuk te gaan maken met deze heerlijke kCal arme (154) toppers en kwam uiteindelijk uit op deze Christmas popcorn chocobrokken. Dit no bake recept is makkelijk en ideaal als je meerdere kerstpakketten in ontvangst heb mogen nemen dit jaar.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept heb je enkele producten nodig en kun je 8 tot 10 brokken uithalen, uiteraard kun je de repen zo dik, dun, lang en groot maken als je zelf wilt en is het nog met allerlei ingrediënten uit te breiden. Onder het mom, niks is te gek! ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Leg een bakpapier of vershoudfolie in een brede en diepe ovenschaal.

  • Zet 2 steelpannetjes op het vuur op een laag pitje en doe hier de chocolade in, giet er eventueel een klein schuitje olie bij als de chocolade erg dik blijft van structuur. Roer dit regelmatig door.

  • Hak de noten grof.

  • Giet de pure chocolade in de overschaal en strooi hier de noten en popcorn overheen. Verdeel gelijkmatig de witte chocolade over deze laag en besprenkel met de gojibessen.

  • Zet de ovenschaal voor minimaal 1 uur in de koelkast of eventueel buiten. Met deze temperatuur kan de chocolade ook makkelijk buiten uitharden. Breek vervolgens de chocolade uit de ovenschaal door voorzichtig aan de uiteinde van het folie of bakpapier te trekken.

Notitie

Let op de witte chocolade bereikt sneller zijn kookpunt dan de pure chocolade, dit komt door het hogere gehalte suiker in de witte chocolade. Als de chocolade aanbrand krijg je dit er niet meer uit en zul je dus opnieuw moeten beginnen.

Benieuwd naar andere leuke en lekkere fingerbiter kijk dan snel naar bijvoorbeeld deze Christmas chocobars.