Healthy bloemkool buns

Hi!

Wauwww 🤩 ik denk dat ik nog nooit zoveel stemmers heb gehad op mijn this-or-that! En dan ook nog een bijna unanieme uitkomst. Ik hoop dat het recept bij jullie in de smaak zal vallen, voor mij was het in ieder geval wel een feestje! Wat ook extra top is dat ik voldoende heb gemaakt en dus vanavond ook niet meer hoef te koken. 😂

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Met enkel 5 ingrediënten maak je deze roze bananenwafels, koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. Deze wafels zijn diepvriesproef, 1 keer bakken is dus oneindig vaak genieten. ENJOY!

Ingrediënten

  • Deeg: kleine bloemkool

  • 200 gram bloem

  • 260 gram havermeel

  • 9 gram gist

  • 300 ml lauw water

  • snufje zout

  • 4 el olie

  • Vulling: 4 plakken kipfilet

  • 3 plakken 20+ kaas

  • 2 tl oregano

  • 5 el passata

  • snufje zout en peper

Bereiding

  • Doe het lauw warme water in een kom met het gist en laat 10 min staan.

  • Snij de bloemkool fijn en kook 5 á 8 min. Pureer vervolgens fijn.

  • Voeg de bloem, het zout, 4 el olijfolie en 150 gram van de gepureerde bloemkool toe aan het schuimende gist en kneed dit 15 min. Leg het deeg in een ingevette kom en laat nog een uur staan.

  • Verwarm de oven op 200 graden en bebloem je werkblad. Rol het deeg na een uur uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.

  • Bekleed de bovenzijde met de vulling. Rol nu in en snij in 8 gelijke stukken.

  • Leg de rolletjes in een ovenschaal en zet voor 20 min in de oven. ENJOY 😋👩🏽‍🍳

Notitie