Maak van iedere ochtend een feestje.

My Morning

Afvallen

Je bent hier:Home-niks-Afvallen

AFVALLEN

Je kent het wel, de eerste stappen na een mislukte bikini zomer of je nieuwjaarsvoornemens waar maken. De eerste stappen in de gym, wat heb je jezelf toch weer aangedaan. Hier pas ik toch niet tussen, ik zou niet weten wat ik moet doen. Laten we dit maar plaatsen onder ‘been there, done that’. Het eeuwige gevecht met het eten van kleine porties en jezelf alles onthouden om maar af te vallen. Het lijkt een onmogelijke doel. Agressief gaan opruimen, alle kasten leeg en het ‘slechte’ eten gaat de deur uit. Alleen nog maar sla, sapkuurtjes en water. Lekker crashen dus!

Lets begin!

Hup de knop moet om, maar kan dit dan niet gewoon op een makkelijk manier? ‘Nee natuurlijk niet… als het makkelijk zou zijn dan zou iedereen het toch doen?’. Ik wil met mijn blogs laten zien dat het mogelijk is om makkelijk en leefbaar af te vallen. Tijdens mijn tijd met personal body plan ben ik er achter gekomen dat je niet alleen lekker, maar ook veel en makkelijk kan blijven leven en afvallen tegelijkertijd. Het is belangrijk om te weten en te ontdekken wat jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren, de juiste voedingstoffen binnen te krijgen en daarbij ook nog af te vallen.

De eerste weken sloeg de paniek toe, want afvallen is honger hebben (leiden!). De eerste dagen en weken heb ik me misselijk gegeten en was ik sceptisch over het resultaat. Het kan toch niet dat ik zo veel kan eten en kan afvallen. Na 4 weken mocht ik mijn nieuwe meting doen en je zult het niet geloven maar de eerste 2 kilo waren er vanaf. Het was een complete brainfart.

Voor een duurzaam resultaat is het belangrijk dat je een voedingspatroon creëert dat werkt voor jou en past bij jouw levensstijl. Anders is het voor jou in de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar om dit voor de rest van je leven vol te houden. Je wilt een voedingspatroon dat resultaatgericht is, maar waarmee je wel kunt blijven genieten. Daarom is een realistisch, flexibel en lekker voedingspatroon essentieel.

Hoe ziet jouw ideale voedingspatroon eruit? Waarom is dit voor jou ideaal? In hoeverre ervaar jij jouw voedingspatroon op dit moment als een voedingspatroon dat realistisch, flexibel en lekker is voor de rest van je leven? Wat zou er nog moeten veranderen, om tot jouw ideale voedingspatroon te komen? Gebruik onderstaande checklist:

REALISTISCH

Is jouw voedingspatroon realistisch en haalbaar op de lange termijn? Heb jij voldoende energie bij het voedingspatroon dat jij op dit moment hanteert? Gun jij jezelf weleens iets lekkers als een ijsje, koekje of iets anders lekkers? Hoe zie jij dit op de lange termijn voor je?

FLEXIBEL

Is jouw voedingspatroon flexibel? Heb jij ruimte om in te spelen op onvoorziene situaties? Heb jij ruimte om uit te wijken? Ben je teleurgesteld als het een keer niet loopt zoals gepland? Heeft deze gedachte invloed op jouw mindset?

LEKKER

Is jouw voedingspatroon lekker? Geniet jij van de dingen die je eet? Je hebt voeding nodig om te overleven, maar het is ook belangrijk dat het lekker is. Eten hoeft niet alleen functioneel te zijn, want het is ook een sociale activiteit en er zijn verschillende manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Lust jij geen makreel, dan hoef jij geen makreel te eten omdat dit veel visvetzuren bevat.

Ben je opzoek naar andere interessant blogs over voeding, sporten, ontbijten of routines.  Kijk dan snel hier voor de nieuwste berichten.

2020-12-16T20:16:39+00:0028 oktober 2020|

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant