Maak van iedere ochtend een feestje.

My Morning

The start of your succes

Je bent hier:Home-niks-The start of your succes

THE START OF YOUR SUCCES

Het hele idee van afvallen is om uiteindelijk minder te eten dan dat je verbruikt.

Grof gezien is het eten van 500 kcal minder per dag, dit zal ervoor zorgen dat je ongeveer 5 pond afvalt per week. je zal in de praktijk zien dat de weegschaal dit niet altijd aangeeft. Dit heeft ook weer te maken met andere aspecten, maar daar kom ik later nog op terug in mijn andere blog. We gaan even uit van het principe je moet minder eten dan je verbruikt. In deze context hebben we het altijd over energie, je consumeert minder energie dan je verbruikt. De grens om het goed vol te houden ligt hierbij wel gemiddeld op het eten van 300 tot 500 kcal minder. Wil je dit nog lager zetten dan zal je merken dat je lichaam moe wordt, je snel chagrijnig bent en eerder geprikkeld voelt, ook je nachtrust zal hieronder gaan leiden en zal er uiteindelijk voor zorgen dat je lichaam meer vochtvast gaat houden om je te beschermen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen er bestaat dus geen manier om sneller en makkelijker af te vallen of fitter te worden. Het vereist geduld, discipline en liefde voor jezelf.

The start of your succes

Voeding is 80% van het proces toch is er ook 20% dat echt verricht moet worden met consequent sporten en hierbij ook rekening houden met herstel. Door overmatig veel sporten en geen rust ga je blessures creëren, maar ook door het stelselmatig overslaan van trainingen en vervolgens weer jezelf te herpakken is schadelijk voor je spieren.

Naarmate dat de spieren stilliggen, in rust, gaan ze herstellen maar bij lang stilliggen gaan de spieren afnemen. Waar je bij goede training 60 kilo kan dragen, kan na 10 dagen stilliggen, je spiermassa met 10 tot 15% zijn afgenomen. Het zou dus mogelijk zijn dat je na deze periode nog maar 54 kilo kan dragen.

Afname gebeurt sneller dan toename. Een vaak voorkomende aanname is dat er wordt gezegd tegen vrouwen ‘kijk uit met die gewichten, anders kom je er dadelijk nog zo mannelijk uit te zien.’ Ik geef je vast een tip van de sluier, dat wordt je niet! Voor vrouwen is het vele male moeilijker om spiermassa te creëren. Dit gebeurd bij mannen veel sneller, omdat hun lichaam 10 malen meer testosteron heeft. Nog een fabel die ik meteen wil doorbreken, er bestaat geen plaatselijke spieropbouw. je kan wel sterkere spieren op plekken creëren, maar door enkel en alleen buikspieren te trainen krijg je nog geen sixpack. Dit gaat samen met het verlagen van de vetpercentage, wat verspreid zit over je hele lichaam.

2020-12-16T20:19:34+00:0028 november 2020|

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant