Appeltaart pindakaas

Hi!

Hmm.. ik kan echt genieten van een simpele boterham of cracker met pindakaas. Maak het af met een dikke laag roomboter en een klein beetje suiker. HEERLIJK! Maar hoe kunnen we deze caloriebom gezonder maken? Dat stond al langer op mijn lijstje. Uiteindelijke ben ik gaan experimenteren en gekomen tot deze romige appeltaart eiwitrijke pindakaas (50 kCal).

Waarom ik dit niet eerder heb gemaakt, dat weet ik niet. Want het is makkelijk en met enkel een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke caloriearme en eiwitrijke pindakaas klaar staan. Niet alleen lekker om een boterham, maar ook in combinatie met een wentelteefje of bij je yoghurt is het genieten geblazen.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept heb je een volle pot appeltaart pindakaas voor 2 weken klaar staan in de koelkast. Heerlijk op een geroosterde boterham of een eetlepel bij je kwark. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een mengschaal op de appel na.

  • Gebruik een staafmixer om alles goed door elkaar te mengen tot een stevige, kleverige massa.

  • Schil en snij de appel fijn in kleine blokjes.

  • Gooi de appelstukjes bij het pindakaasmengsel en spantel door.

  • Schep het mengsel over in een afsluitbare pot of jar en zet minimaal 1 nacht in de koelkast om in te dikken.

Notitie

Hmmm… deze appeltaart pindakaas is heerlijk in combinatie met een gebakken appeltje en eventueel een laagje roomkaas light. Ben je toch op zoek naar andere leuke ontbijt recepten? Kijk dan hier.