Gember vijgencrumble

Hi!

Het is vandaag een echte maandag, alles wat ik aanraak wil even niet doen wat ik graag wil. Mijn oven stond niet op de juiste manier ingesteld dus mijn eerst versie was mislukt. Toen ik bezig was met mijn foto’s wilde mijn camera niet meer scherpstellen en nu vervolgens moest ook mijn laptop nog een update draaien die ik niet meer kon uitstellen…. Heb jij ook wel eens last van deze maandagen?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 4 vijgen

  • 1 ei

  • 60 gram havermout

  • 5 el bloem

  • 2 el olie

  • 1 el honing

  • 2 el gembersiroop

  • 1 tl kurkumma

  • 1 tl kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en vermaal de havermout.

  • Voeg de bloem, kurkumma en kaneel toe en mix.

  • Voeg vervolgend de ei, olie, honing en gembersiroop toe en mix tot een klonterige massa.

  • Is het een egale massa, voeg extra havermeel toe tot een klonterige massa ontstaat.

  • Snij de vijgen fijn en leg onderin je ovenschaal. Bestrooi vervolgens met je kruimige deeg en zet voor 30 min in de oven. Schep 2 flinke eetlepels kwark over je crumble. ENJOY

Notitie

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.