Maishoning

Hi!

Wat was het gisteren nog een heerlijke nazomerse dag! Ik heb echt even genoten van misschien wel de laatste zomerse zon en ben een dagje offline geweest. In de avond hebben we lekker een Mexicaanse-bowl gegeten met mais en wist je dat je lekkere maishoning kunt maken van je overgebleven maiskolven?. Heerlijk op een crackertje met pindakaas en deze makkelijke honing.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • 2 (overgebleven) maiskolven
  • 200 ml water
  • 50 gram suiker

  • 1 tl maizena
  • 1 tl kurkumma

Bereiding

  • Zet een kookpan op en wacht tot hij kookt. Kook de maiskolven voor 15 min.

  • Haal de maiskolven na de 15 minuten eruit, maar gooi het water niet weg!
  • Gebruik het overgebleven water en voeg de suiker en maizena er aan toe. Zet de pan terug op het fornuis.

  • Voeg vervolgens de kurkumma toe en wacht tot er een dikke structuur ontstaat. dit kan ongeveer 2 minuten duren.

  • Stop het in een wenkpot en laat het afkoelen. Bewaar het afgesloten in de koelkast.

Notitie