Project Description

Hi!

Op mijn instagram zie je iedere ochtend een leuk nieuw ontbijtje voorbij komen. Deze recepten vind je helaas niet allemaal terug op mijn recepten pagina’s. Daarom heb ik besloten om een wekelijkse blog te schrijven waarin ik kort al mijn ontbijtjes voorbij laat komen. Zo kun je toch een beetje inspiratie op doen voor jouw ontbijt feestje. In deze blog zal ontbijtweek 49 centraal staan.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Ontbijtweek 49

POSTED ON

December 7, 2020

CATEGORIE

Ontbijtweek 48

POSTED ON

December 7, 2020

Mijn maandag start ik met een heerlijke simpele yoghurtbowl. Deze week had ik erg veel moeite met de maandag, het was koud en had toevallig erg slecht geslapen van de spanning. Dinsdag zou mijn website eindelijke live gaan, dus mijn lichaam zat vol met spanning en sensatie. Als topping voor mijn yoghurtbowl heb ik granaatappel pitten, zelf gebakken granola en anijs gebruikt.

Dinsdag – Dadelomelet

Normaal kies ik dinsdag altijd voor lekkere pannenkoeken, maar vandaag wilde ik toch iets hartig en eigenlijk ook iets zoets. De combinatie is hierdoor ontstaan tussen eieren en dadels. Je zou denken hmmm… die combi?!? Ik kan je vertellen het is fantastisch het is zout, maar met een licht hintje van het zoete van de dadels samen met de speculaas, banaan en pecannoten topping maat het helemaal af.

Woensdag – Bananensplitwafel

Wafel Wednesday is mijn favoriete dag in de week. Op woensdag komt het weekend al een stukje dichtbij en als weekbreker maakt ik graag wafels. Van deze havermoutwafels heb ik wel een recept geschreven en deze kun je hier terug vinden.

Donderdag – Tosti Thursday

Donderdag staat in het teken van tosti’s, zowel hartig als zoet. Met een tosti kun je echt alle kanten uit. Vandaag heb ik gekozen voor een op en top zoete tosti, namelijk de krentenbrood appeltosti. Voor deze tosti gebruik ik een dun laagje zuivelspread light, een kwart van een appel en 2 plakken kant en klaar krentenbrood. Heb je meer tijd, dan zou je eventueel het krentenbrood ook nog zelf kunnen maken.

Vrijdag – Frambozen kokoshavermout

Nog 1 dag te gaan en dan gaat je weekend echt van start. De vrijdag kan vaak erg vermoeiend voelen, omdat je hoofd eigenlijk al bezig is met het weekend in te plannen. Om je toch wat extra energie te geven voor deze dag maak ik frambozen kokoshavermout. Lekker fris en tropisch met een klein beetje pindakaas, ik zou zeggen genieten! Voor deze pap gebruik ik 30 gram fijne havermout, 50 ml kokosmelk, 50 ml milde franse kwark, 30 gram frambozen, 1 el stevia en als topping gebruik ik 20 gram frambozen, 10 gram pindakaas, 5 gram gebakken kokos, 2 el kwark en een beetje honing.

Zaterdag – Cheats

Het is 5 december de verjaardag van de sint is aangebroken, liggen de cadeautjes al klaar of zit je nog vol smart te wachten? Voor vandaag heb ik gekozen voor een ontbijt in de trant van sinterklaas. Heerlijke speculaas pannenkoek met 100% pindakaas topping en kleine pepernoten. ENJOY!