Gezonde pepernoten

Hi!

De winkels liggen er al weer helemaal vol mee, terwijl de sint nog in het land moet komen. Toch is het zo verleidelijk en zeker als ze dan ook nog in alle soorten, kleuren en geuren bij de kassa verschijnen. Van red velvet pepernoten tot cappuccino pepernoten en vaak bommetje vol met suikers. Vandaag dan ook het recept voor gezonde pepernoten om ook lekker te genieten en super makkelijk om te maken.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept maak je 10 porties (circa 5 pepernoten per portie). Uiteraard is elke vorm mogelijk, zo kun je het recept ook gebruiken om eiwitrijke speculaas koeken te maken. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven of airfryer op 170 graden.

  • Roer de droge ingrediënten in een kom en voeg hierna de melk en een geprakte banaan eraan toe. Kneed dit geheel tot een stevige bal ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en draai kleine balletjes van het deeg.
  • Zorg dat er voldoende afstond zit tussen de deegbolletjes, ze zullen in de oven nog gaan inzakken

  • Zet de pepernoten 20/30 minuten in de oven en laat ze langzaam terug op kamertemperatuur zakken voor je de gezonde pepernoten gaat verpakken.

Notitie

Wil je de pepernoten verpakken? Wacht dan eerst tot ze afgekoeld zijn naar kamertemperatuur.

Ben jij ook z’n fan van speculaas kijk dan snel naar speculaas haverkoek of het stoofperen speculaasbrood recept om een keer te proberen.