Healthy bananenbrood

Hi!

Is healthy krokante bananenbrood nou echt gezond? Er spelen veel spookverhalen over het fenomeen bananenbrood, maar wat is waar en wat is niet waar. We associëren bananen en brood vaak als gezond, omdat ze beide aanwezig zijn in de schijf van 5. Echter is de naam ‘brood’ in bananenbrood niet dezelfde betekenis. Door de combinatie van ingrediënten en de toevoeging van banaan in plaats van suiker maakt het een gezonde cake en is het een gezonde vervanging van een traktatie voor jezelf bij de koffie.

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Dus ja bananenbrood is gezond, maar de producten apart zijn de echte gezonde keuze. Het is dan ook niet de bedoeling om bananenbrood te vervangen door de huidige boterhammen bij de lunch. Om je meer uitleg te geven over hoe gezond, en gezonder eten echt in elkaar zit, lees dan vooral de blogs om hier meer over te weten te komen.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Ingrediënten healthy bananenbrood

Recept

Dit recept is speciaal voor de echte bananenbrood liefhebbers, dit healthy bananenbrood recept heeft een heerlijke krokante korst van zowel havermout als pure chocolade. Loopt het water jouw al in de mond, ga dan snel aan de gang met dit 6 ingrediënten recept.

Ingrediënten

  • 1 stuks bananen

  • 2 stuk eiwitten waarvan 1 eigeel

  • 20 gram olie, kokosolie of zonnebloemolie

  • 175 gram havermeel (grover havermout, vermalen met een staafmixer of blender)

  • 10 gram koekkruiden

  • 10 gram bakpoeder

  • 100 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)

  • 1 snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Krap de banaan en meng met ei, eiwit en olie in een schaal.

  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng kort tot een egaal beslag ontstaat.

  • Vet je bakvormpjes in en giet het beslag er in.

  • Hierna verdeel je de crumble over het bananenbrood heen. Bak 35 minuten op 170 graden, bak de eerste 20 minuten met aluminiumfolie er overheen en de laatste 15 minuten haal je het folie eraf.

  • Om te voorkomen dat de crumble verbrand. Haal uit de oven en verwijder het folie, laat het healthy bananenbrood eerst afkoelen tot kamertemperatuur voor je de cake uit zijn vorm haalt.

Notitie

Voor de topping: mix of kneed met je handen 1 eetlepel notenpasta, 70 gram havermeel of amandelmeel met 1 eetlepel olie tot een grove crumble.

Geen tijd om zelf te bakken? Bestel dan een plak of een hele cake bananenbrood via de bestellijst.