Koffie sultana

Hi!

Gisteren was ik de afleveringen van snackmasters terug aan het kijken. Zo gaaf om te zien hoe innovatief je eigenlijk moet zijn om, wat iets heel makkelijks lijkt, goed na te maken. Uiteraard was ik meteen uitgedaagd om zelf ook een versie te maken! En tadaaa het resultaat van mijn havermout koffie sultana koeken! (Een hele mond vol, vandaar gewoon de koffie sultana titel)

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Deeg: 50 gram plantaardige boter

  • 100 gram havermeel

  • 25 gram bloem

  • 75 ml koud water

  • 2 el honing

  • Vulling: 75 gram krenten

  • 1 el honing

  • 2 el instant koffie

  • 2 el olijfolie

Bereiding

  • Vul een bakje met lauw warm water en leg de krenten hierin om te weken.

  • Doe nu alle ingrediënten, behalve het water, in een diepe kom. Zet je mixer op een lage stand en begin voorzichtig te mixen. Voeg langzaam, beetje bij beetje het water toe aan je mix tot er een klonterige massa ontstaat.

  • Bestrooi nu je werkbank en stort de mix erop. Begin nu met kneden tot er een stevige bal ontstaat. Zorg dat alle klontjes boter weg zijn.

  • Splits de deegbal nu in 2 stukken en pak in met vershoudfolie. Leg de bolletjes voor 20 min in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden.

  • Terug naar de vulling. Giet de krenten af en maak dit met een staafmixer, samen met de instant koffie en honing fijn tot een klevige massa.

  • Haal de deeg bolletjes uit de koelkast en leg opnieuw op je bebloemde werkblad. Rol uit tot ongeveer A4 grote.

  • Snij rondjes uit het deeg (ik gebruik een glas hiervoor) en schep 1 tl krentenmix op het deeg.

  • Leg een ander plakje over de mix heen en duw met een vorkje langs alle randen om het dicht te maken. Leg de koekjes op de bakpapiertje en zet in de oven voor 20 min. ENJOY

Notitie

P.S in besmeer de koekjes nog met een geklopt eitje voor de prachtige goudenkorst, maar dit hoeft niet als je het recept vegan wil houden!