speculaas haverkoek

Hi!

Dit recept is onmisbaar in de Nederlandse keuken, dus maken we ze vandaag lekker zelf. Deze speculaas haverkoeken zijn een goede vervanger voor de gevulde speculaas of gevulde wafel en daarom passen ze dus ideaal in de Nederlandse keuken. Het smeuïge van deze koek laten we terug komen in dit recept, maar dan op een verantwoorde manier. Niet alleen speculaas vindt ik iets typisch Nederlands ook het hebben van een koeken trommel vol met koeken vindt ik echt iets typisch. Om het dan nog helemaal af te maken, heb ik ook een beeld van de koekentrommels van PostNL met het koninklijkpaar op de deksel. Ken je hem ook nog, de trommel die misschien bij je opa en oma op tafel stond? Ik denk het wel, maar ben je klaar om te sinneren en jouw koekentrommel te vullen? Let’s go!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept heb je ongeveer 8 tot 10 koeken, uiteraard afhankelijk van de grote van de koeken. Onder mijn motto, hoe grote hoe beter, ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Mix alle droge ingrediënten in een schaal.

  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe aan de schaal en meng dit tot een glad egaal beslag.
  • Verdeel gelijke bolletjes over ene bakpapier en steek een amandel in ieder beslag bolletje.
  • Zet nu voor 17 tot 20 min in de oven.

  • Laat de koeken afkoelen tot kamertemperatuur voor je het gaat verpakken of verpotten.

Notitie

Ook z’n fan van speculaas en zijn heerlijke warme tinten? Kijk dan eens naar de eiwitrijke pepernoten, sinaasappel speculaasbrood of speculaas granola.

Geen tijd om zelf te bakken? Kijk dan eens op de bestellijst, ook deze heerlijke speculaas haverkoeken zijn daar te bestellen.