Spelteierkoeken

Hi!

Wat ik het leukste vind aan koken is het experimenteren. Soms loop ik door de supermarkt gewoon om te kijken welke producten ik ook makkelijk zelf zou kunnen maken. Zoals deze spelteierkoeken. Dan ga ik thuis allerlei recepten bekeken en naast elkaar leggen. Hoe kan ik dit recept leuk, maar vooral makkelijker/gezonder maken? Geen recept waar je 100 dingen voor nodig hebt, gewoon lekker makker. En zo ontstaan deze 5 or less eierenkoeken. Het is echt een aanrader om te maken! 👩🏽‍🍳🤩

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Je kunt de koeken zo opeten of serveer ze met yoghurt, slagroom of hangop en vers fruit. Ook kun je ze in stukjes scheuren en gebruiken in bijvoorbeeld een trifle. Met dit eierkoeken recept kun je 10-14 grote eierkoeken maken. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Zet de oven aan op 180ºC.

  • Daarna moet je eerst het eiwit stijf kloppen.

  • Voeg de suiker aan het eiwit toe, zodra het eiwit enigszins stijf is.

  • Is het eiwit net zo stijf als slagroom? Voeg dan het eigeel toe en meng dit nog eens door elkaar met de keukenmachine of handmixer.

  • Tijd om het bloem, kaneel met bakpoeder toe te voegen. Meng het bloem voorzichtig door het eiwit mengsel. Vouw als het ware de bloem door het eiwit.

  • Leg wat bakpapier op de bakplaat en gebruik een pollepel (ongeveer een half tot hele pollepel vol). Houd voldoende ruimte tussen de eierkoeken, want ze lopen nog wat uit in de oven. Dan moeten ze 15 minuten in de oven en de eierkoeken zijn klaar. ENJOY!

Notitie

Gebruik een houten lepel om de bloem door het stijve eiwit te vouwen. Dit voorkomt dat je luchtigheid verliest in de eiwit.

Kijk op de website voor andere leuke ontbijt recepten.