Stoofperen pompoenbrood

Hi!

De dagen worden steeds korter, het wordt laat licht en alweer erg vroeg donker. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke plak cake of wafel bij de koffie in de donkere ochtend? ☕️ Voor mij kan mijn ochtend niet fijner beginnen. Al moet ik zegge dat ik het over het algemeen lastig vindt om mijn dag op te starten zonder dat ik eerst heb genoten van een heerlijke kop koffie en mijn ontbijt. Sta jij al te springen om met dit recept aan de gang te gaan? Kijk dan snel verder op de pagina. Het brood is diepvriesproof en kun je dus lekker lang bewaren ❄️.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met enkele ingrediënten maak je deze stoofpeer pompoenbrood, koolhydraatarm en vezelrijk. Heerlijk om te gebruiken bij het ontbijt of mee te nemen naar het werk. Het brood is diepvriesproef en (afhankelijk van de bakvorm) haal je er 10 tot 12 plakken uit het recept. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Schil de pompoen en koop +/- 10 minuten. giet de pompoen af en pureer

  • Verwarm de oven op 180 graden. Meng de kwark, eieren samen met de bakpoeder en speculaaskruiden tot een glad beslag.
  • Voeg als laatste de pompoenpuree en stoofperen toe aan het mengsel.
  • Giet het mengsel in een bakvorm. Bak de cake 35-40 minuten gaar.

  • Snij de cake in plakken en verpak in vershoudfolie om te bewaren.

Notitie

Hmm… het sappige van de stoofperen maakt het brood lekker zoet en sappig van smaak, uiteraard kun je kant en klare stoofperen gebruiken, je kan ook kiezen om zelf stoofperen te maken en dan een gezondere versie. Kijk hiervoor bij de koolhydraatarme stoofperen recept.