Vegan donuts

Hi!

Deze week heb ik jullie gevraagd om te stemmen voor een leuk vegan donut recept, maar vooral welke topping ik moest gebruiken. Het was een nek aan nek race, maar de uiteindelijke stem is gevallen op de glazuurde donuts.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Voordat je gelijk verder scrollt naar het recept, er zijn een paar kleine dingetjes die je moet voorbereiden. Dit is namelijk geen gefrituurde vegan donut maar een donut uit de oven. En oke, oke, misschien is het dan wel geen officiële donut maar minstens net zo lekker. Maar voordat je deze wannabe donuts gaat maken heb je een donut pan nodig. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Leg de boter vast uit de koelkast. Verwarm de oven op 170 graden.

  • Mix alle ingrediënten met elkaar tot een egaal beslag.

  • Verdeel de mix in je donut vorm 🍩 en bak in 20 min af. Voeg als laatste de havermeel en bakpoeder toe.

  • Mix ondertussen de volgende ingrediënten voor de glazuur laag.

  • Haal de donuts uit de oven en laat afkoelen.

  • Haal vervolgens door je glazuur heen. Gebruik als echte smaakvolle topper de granola van Oot granola voor een krokante bite en lekker smaakexplosie!

Notitie

Ga jij deze te lekkere én makkelijke vegan donuts maken? Vergeet me dan niet te taggen in je creatie met #MyMorning

Kijk voor andere leuke snack recepten hier of kijk op de website voor een variatie aan ontbijtrecepten.