bananenplit wafel

Hi!

Deze heerlijke lekkernij is denk ik wel op iedere kaart in een restaurant terug te vinden, de bananenplit. Heerlijk met ijs, slagroom en uiteraard bom vol met suikers. Hmm…. dat is dan toch wat minder… Om toch te kunnen genieten van deze heerlijkheid heb ik een gezonde versie gemaakt. Voor mijn bananenspit gebruik ik vezelrijke banaan en chocolade wafels, een topping van vers gebakken granola, pure chocolade saus en plakjes banaan. Uiteraard zou je dit geheel nog af kunnen maken met een heerlijk bolletje ijs, maar voor nu vond ik dit al een heel juweeltje voor het oog. Hopelijk jullie ook, want onderstaand kun je het recept vinden.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Deze wafels zijn ideaal om in te vriezen om zo vaker de bananensplit te maken of juist om gewoon soms lekker als snack te pakken. Voor dit recept maak je ongeveer 10 wafels. ENJOY!

Ingrediënten

  • Basisbeslag: 2 eieren

  • 200 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)

  • 10 gram bakpoeder

  • 200 gram havermeel (grove havermout, vermalen met staafmixer of blender)

  • 10 gram kaneel

  • 30 gram olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie

  • 1 stuk banaan

  • 5 gram stevia van steviala

  • Voor de chocolade wafel: 15 gram cacoapoeder

  • Voor de bananen wafel: 2 rijpe bananen (door rijpe bananen te gebruiken haal je de smaak van de banaan meer uit je recept)

Bereiding

  • Zet het wafelijzer aan om vast warm te worden.

  • Voeg de eieren, melk, olie, kleurstof en de geprakte banaan in een kom en mix tot het een geheel wordt.

  • Voeg als laatste de havermeel en bakpoeder toe. Verdeel het beslag in een 2e kom en voeg nu de smaakmakers toe.

  • Vet het ijzer in en schep 1 soeplepel per vorm. Bak de wafel 4 a 6 minuten en verwijder deze uit het ijzer door 2 saté prikkers te gebruiken.

  • Laat de wafels op kamertemperatuur zakken voor je ze kan inpakken. Pak je de wafels in met vershoudfolie dan kun je ze makkelijk invriezen om ze later nogmaals te gebruiken.

Notitie

De gevroren wafels kun je in de oven afbakken op 180 graden ongeveer 6 tot 8 minuten.

Geen zin of tijd om zelf te bakken de wafels zijn ook als combi of los te bestellen via de bestellijst.