Roerei

Hi!

Het heerlijke eitje, wat is het toch een veelzijdig product. Ik gebruik het OVERAL voor, ik mijn zoete baksels of lekker voor op een broodje. Roerei of scrambled eggs zijn voor mij onmisbaar bij een heerlijk ontbijt. In hotels zien we ze sowieso al-tijd staan maar thuis maak ik ze ook graag klaar, gewoon een schaaltje voor ons twee.

Wat ik echter jammer vind is dat er nooit zo geëxperimenteerd wordt met roerei. Zonde, want dat is juist onwijs lekker. En daarom maakte ik speciaal voor een podium voor het maken van een roerei. Ga vooral zelf experimenteren met de overgebleven groenten in de koelkast, geen een combinatie is te gek!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

3 Met enkel 3 basis ingedriënten, maak je dit roerei in combinatie met al je overgebleven groenten in de koelkast. Dit recept is voldoende voor 2 personen. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de groenten fijn en verwarm de pan op het fornuis met de olie op een middelhoge stand.

  • Fruit de groenten aan, zodat het vocht vast uit de groenten is.

  • Kluts onder tussen de eieren los en voeg de melk, zout en peper toe.

  • Verdeel de groenten evenredig in de pan en giet het eiermengsel eroverheen.

  • Laat 3 +/- 4 minuten bakken en ga vervolgens met je spatel in een losse beweging door de pan, zodat kleine stukje ei ontstaan. Of leg een deksel op de pan en laat nog 4 minuten staan tot een omeletje.

Notitie

Benieuwd naar andere leuke ontbijtrecepten? Kijk dan snel hier.