Vegan blueberry buns

Hi!

Hopelijk hebben jullie ook een heerlijke Koningsdag gehad, want met dat weer was het echt genieten toch? Ik heb heerlijk in het zonnetje genoten van mijn gin tonic. Helaas was mijn ochtend niet zo fantastisch met een zwaar hoofd opstaan na een middag in de zon gedronken te hebben is het lekkerste ontbijt een bowl en een worstenbroodje. Dit heb ik jullie deze ochtend maar bespaard. Vandaar mijn late snack recept om toch nog iets gezonds met mijn dag te doen! Voor vandaag staan de vegan blueberry buns op het menu. Vanavond de laatste ongezonde dingen eruit sporten en dan gaan we er weer voor deze week! Hoe gaan jullie zomer voornemens?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

Bereiding

  • Giet de melk, siroop en de boter in een kom. Zet alles ong 30 sec in de magnetron.

  • Voeg de gist toe aan de kom, roer en laat 10 min staan.

  • Giet de bloem, het zout, de yoghurt in een grote kom roer en kneed 5-10 minuten tot je een zacht en glad deeg krijgt. Dek af en laat 1 uur op een warme plaats staan.

  • Voeg wat meer bloem toe als het te plakkerig is. Meng in een kom de suiker en de citroenschil, jam en boter.

  • Als de tijd is verstreken, bestrooi je je werkblad opnieuw met bloem, rol je het deeg uit in de vorm van een rechthoek.

  • Verdeel het jam mengsel over je deeg heen. Rol het deeg op zichzelf in de langste richting. Snijd 8 stuks. Doe ze in een voorgeoliede vorm.

  • Bak 20-25 min op 180 graden. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

Notitie

Let op maak de melk niet te warm, zo kun je het gist doden en zullen je buns niet goed rijzen. Benieuwd naar andere leuke ontbijt en snack recepten kijk dan op de website.