Appelkruimeltaart

Hi!

Vannacht een erg onrustige nacht gehad en werd meer moe wakker dan toen ik naar bed ging. Soms moet je gewoon naar je lichaam luisteren en dat heb ik deze ochtend gedaan en ben ik nog even blijven liggen. Ik heb mijn wekker uitgezet en wilde pas wakker worden als ik echt uitgerust zou zijn. Nu zit ik weer bomvol energie en heb ik deze heerlijke kruimeltaart gemaakt. Als ik deze ochtend wel was opgestaan denk ik niet dat ik mijn concentratie zou kunnen bewaren. Wanneer merk jij dat je naar je lichaam moet luisteren?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Bodem: 1 ei

  • 200 gram spelt of tarwebloem

  • 60 gram grove havermout

  • 100 gram olie

  • 5 el honing

  • Vulling: 4 appels

  • 5 el honing

  • 2 el kaneel

  • 6 el rozijnen

  • 2 el grove havermout

  • Topping: 10 el grove havermout

  • 5 el spelt of tarwebloem

  • 3 el honing

  • 4 el honing

  • 4 el olie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.

  • Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot een kruimige massa. Stort de massa in een, met bakpapier bedekte, taartvorm en duw stevig aan op de bodem en tegen de randen van de bakvorm.

  • Snij vervolgens de appeltjes fijn (ik doe met schil, ook daar zitten vitamientjes in). Meng de appelstukjes met de rozijnen, kaneel, honing en havermout en stort alles in je taartvorm.

  • Meng nu de ingrediënten voor de topping tot een nog kruimerige massa en bestrooi over je appelvulling. Duw ligt met je handen aan en bestrooi eventueel nog met wat amandelschaafsel.

  • Zet de taart voor 45 á 60 min in de oven. ENJOY

Notitie