Volkoren Focaccia

Hi!

Het is weer bijna zomer en je wordt vast dood gegooid met de koolhydraat arme dieet tips, ik in ieder geval wel. Zo sonde… dit betekend namelijk dat ons heerlijke brood weer een slecht stigma krijgt. Wat zeker niet nodig, want afvallen heeft te maken met je energiebalans. Heel simpel: niet meer eten dan je verbrand. Dus gewoon genieten van iedere hap die je eet en dat kan met dit super simpele en warme broodje! Lekker toch?

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

Recept

Ingrediënten

  • Deeg: 500 gram volkorenmeel

  • 1 zakje gist

  • 450 ml lauw warm water

  • snufje zout

  • Vulling: zongedroogde tomaten

  • Oregano

  • Groene olijven

  • Grove zeezout

  • 2 el olijfolie

Bereiding

  • Gebruik een diepe mengkom en begin met het warme water. Bestrooi hier het gist overheen en vervolgens bestrooi je het gist voorzichtig met het meel. Hierdoor ontstaan er 2 lagen. Zet dit voor 15 min aan de kant.

  • Roer nu met een houten lepel de meel, gist en water tot een klevige massa.

  • Stort de massa nu op een bebloemde werkbank en voeg nu de vulling toe aan de massa. Kneed stevig door voor 5 á 10 min.

  • Was je mengkom schoon en voeg de olie in de kom. Wrijf over alle kanten heen zodat het goed geolied is. Doe het deeg terug in de kom en zet voor minimaal 1 uur aan de kant tot de massa ja verdubbeld.

  • Verwarm de oven op 200 graden. Leeg de bol deeg op een bakpapiertje en versier het broodje naar wens. Zet het in de oven voor 25 min en je hebt een heerlijk warm en krokant broodje! ENJOY

Notitie

Kijk op de website voor andere leuke en lekkere ontbijt, brood of snack recepten.