Chocolade amandelcake

Hi!

Wat is er lekkerder bij een kopje koffie, dan een heerlijke plak warme cake (137 kCal). In deze plakken cake zit vaak een bom aan suikers, uiteraard niet in deze chocolade amandelcake. Deze cake is zowel als cupcakes te bereiden als in een grote cake vorm. In dit recept ga ik cupcakes maken om ook lekker onderweg mee te nemen.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel

  • 30 gram cacoapoeder
  • 1 stuk banaan
  • 200 gram havermeel (grove havermout, vermalen met staafmixer of blender)

  • 10 gram bakpoeder
  • 200 ml halfvolle of plantaardige melk (ongezoet)
  • 20 gram olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie
  • 1 snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven of airfryer op 190 graden. 

  • Mix de droge ingrediënten goed door elkaar om klontjes te voorkomen, evt. is het mogelijk om alle droge producten te zeven voor het mixen. 

  • Voeg vervolgens de eiwitten, soya melk en de olie toe om een papperige structuur te creëren. 

  • Verdeel het mengsel in cupcakevormpjes of een bakvorm voor cakejes en zet deze in het midden van de oven of airfryer en bak ze +/- 25 minuten. 

  • Gebruik je een bakvorm, vergeet de vorm dan niet van te voren goed in te vetten met olie en vergeet uiteraard niet de topping op de cakejes te doen voor je ze in de oven plaatst.

Notitie

Je kan de cakejes toppen met kleine stukjes vers fruit, pure chocolade of niet geroosterde noten. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan als topping worden gebruikt.

Om te checken of de cakejes klaar zijn gebruik je een saté prikker. Deze steek je door het midden van het cakeje, komt deze er schoon en zonder cake mengsel uit. Dan is zijn de chocolade amandelcake / cakejes klaar. Is dit niet het geval, plaats de cakejes dan terug in de oven voor +/- 5 min en blijf deze test herhalen tot de saté prikker schoon is.

Opzoek naar andere leuke cake of snack recepten? Kijk dan snel hier en maak je zondagbakdag af.