Gezonde verarme kip worstenbroodjes

Hi!

Bij het lezen van een healthy vetarm kip worstenbroodjes, hoor ik je gedachten al malen?!? Dat kan niet! Het traditionele worstenbroodjes is heerlijk, maar helaas door de combinatie van het koolhydraat volle deeg en vettige vulling is het een snack die je zeker niet te vaak moet eten. Laat staan om meerdere stuks per dag te eten. Om toch meer te kunnen genieten van deze lekkernij heb ik een healthy vet arme versie gemaakt. Hiermee wil ik niet zeggen dat je van deze versie er wel 6 mag eten op een dag, maar door de het lage vetpercentage en hoge volume eiwitten vult het worstenbroodjes beter dan de traditionele versie. Nog een bijkomend voordeel is dat get vetarme worstenbroodje in calorieën bijna is gehalveerd.

Om de vergelijking ook in calorieën uit te drukken, een normaal traditioneel worstenbroodje is 389 Kcal en de gezondere vetrme worstenbroodje is 216 Kcal. Waarschijnlijk als je zo het recept gaat bekijken zal je denken, pff dat zijn zo veel ingrediënten. Dit recept lijkt veel en moeilijk, maar over het algemeen heb je alle ingrediënten wel in huis staan en is het even oefenen, maar zeker de moeite waard!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Ik zal je eerlijk toegeven dat dit recept niet super makkelijk is en zeker niet als je het voor de eerste kan gaat maken. Het gaat je veel van je geduld op eisen, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. Je zal uiteindelijk zien dat het bij de 2e keer al makkelijk zal gaan. ENJOY!

Ingrediënten

Ingrediënten voor de vulling

Bereiding

  • Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg en verdeel het in 10 gelijke bolletjes.

  • Pak deze bolletjes in met vershoudfolie en laat rusten. Nu gaan we ons richten op de gehakt vulling.

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling met een vork door elkaar en doe in een, met bakpapier bekleden, vierkante schaal. Zet dit voor minimaal 1 uur in de vriezer.

  • Haal het vervolgens uit de vriezer en snij 10 gelijke repen van het gehakt.

  • Sla de bolletjes deeg plat op het, met bloem bestrooide, aanrecht om al het lucht uit het deeg te slaan.

  • Rol het deeg uit en leg een staafje gehakt in het midden. Pak het gehakt in met het deeg en leg met de vouw zijde op de bakplaat.

  • Bestrijk de broodjes met geklopt ei om ze een mooie kleur in de oven te geven. Laat de worstenbroodjes nog 20 minuten rijzen met het gehakt erin.

  • Verwarm de oven op 240 graden. Bak de worstenbroodjes in 8 tot 10 minuten gaar.

Notitie

Havermout neemt veel vocht op, om het deeg niet te droog te maken kun je in het deeg beslag extra melk toevoegen om het ook beter te kneden. Tijdens het kneden van de worstenbroodjes kun je je handen in poederen met patentbloem, dit voorkomt dat het deeg vastplakt aan je handen. Geniet nu van de heerlijke vetarme kip worstenbroodjes. benieuwd naar andere leuke healthy ontbijt recepten? Kijk dan snel hier.