Kerst cheesecake

Hi!

Een no-bake kerst cheesecake (110 kCal) maken? Dat is super makkelijk en met enkele ingrediënten heb je binnen 2,5 uur een ideale taart die je zelf bij het (als) ontbijt (kan) mag eten. AMAZING! Voor de bodem kun je eigenlijk ieder koekje gebruiken. Van mariabiscuits tot chocolatecookies en van speculaasjes tot lange vingers. In deze winterse healthy cheesecake gebruikte ik een gezondere variant met extra vezels en laag in koolhydraten. Hiervoor gebruik ik amandelmeel. Dat is echt heerlijk!

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Dit recept is binnen 20 minuten klaar en zet je naar 2 uur al op tafel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een staafmixer, bakpapier en een bakvorm met een diameter van 15 cm. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Verkruimel de koekjes met een keuken machine of weeg het amandelmeel af. Giet hier de olie en de stevia bij en mix dit tot een kruimig geheel.

  • Doe het bakpapier in de bakvorm en stort hier het kruimeldeeg overheen. Druk stevig aan om een stevige bodem te maken.

  • Zet een steelpannetje op met 200 ml water en verwarm tot het water bijna kookt. Leg hier de gelatine blaadjes bij en roer tot ze helemaal zijn opgelost in het water.

  • Meng ondertussen voor de 1e laag de kwark, stevia en eiwitpoeder met elkaar tot een egaal geheel. Giet hier 150 ml van het gelatine water bij en mix weer tot een egaal geheel. Giet het mengsel over de koekjes bodem.

  • Voor de tweede laag doe je de stevia en de bosvruchten in het steelpannetje met het gelatine water en laat het voor 5 minuten koken op een laag pitje. Gebruik nu de staafmixer en mix het tot een glad en egaal geheel.

  • Giet de tweede laag voorzichtig over de eerste laag en zet het geheel in de bakvorm voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Notitie

Snij met een klein mesje de randen van de cheesecake voorzichtig los en verwijder de rand. Versier de cheesecake met bijvoorbeeld pure chocolade of koolhydraatarme shortbread koekjes. ENJOY! Ben je benieuwd naar het recept van de shortbread koekjes? Kijk dan snel.

Geen tijd om te koken? Kijk dan op de bestellijst om wat leuke ontbijtgerechten of snacks te bestellen via de bestellijst.