Carrotcake blissballs

Hi!

Left-over in de koelkast? Ik denk dat iedereen wel die halve tomaat, wortel, courgette of andere groenten in de koelkast hebt liggen. Eigen vindt je het sonde om weg te gooien. Uiteindelijk gooi je het aan het eind van de week alsnog weg. Je hebt een geen nieuw gerecht mee kunnen maken voor het avondeten. Met deze left-overs kun je meer maken dat hartige gerechten. Zo kun je ze ook verwerken in gezonde baksels, zoals de courgette in deze gezonde courgette cake of wortels in deze carrotcake blissballs. Gek? Nee, het is heerlijk en makkelijk om te maken.

SMAKELIJK, ENJOY EN VEEL SUCCES MET BAKKEN!

0
Gram Carbs
0
Gram Eiwit
0
Gram Vet
0
Gram Vezels

Recept

Met dit recept kun je 10 carrotcake blissballs maken. De blissballs zijn lang en makkelijk te bewaren op kamertemperatuur. Dus verdubbel het recept als je er voldoende wil maken voor de gehele week of meer wortels in je koelkast hebt liggen. Ik eet er zelf gemiddeld 3 op een dag, hmmm….. ENJOY!

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de uiteinden van de wortel eraf en gebruik een grove rasp om de wortel fijn te maken. Leg vervolgens op een theedoek of keukenpapier om het vocht op te laten nemen.

  • Verhit een steelpannetje op het laagste standje en leg hier de chocolade samen met de olie in om te smelten. Door er olie bij te doen blijft de chocolade mooi dun om een laagje om de carrotcake blissballs te maken.

  • Leg de dadels en de noten voor +/- 12 minuten in lauwwarm water. Knijp vervolgens uit en laat uitlekken samen met de wortel.

  • Doe de wortelrasp, dadels, noten en havermout in een staafmixer en vermaal tot een kruimigdeeg. Kneed hier vervolgens 10 gelijke balletjes van.

  • Haal de balletjes door het chocolade mengsel, besprenkel met een topping en leg het op een bordje.

  • Zet de blissballs voor +/- 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard word. ENJOY!

Notitie

Lukt het niet om de balletjes stevig te kneden, meng 1 el honing bij het mengsel om het plakkerig te maken.

Zin om andere leuke gezonde baksels met left-overs? Kijk dan eens naar deze courgette cake.